Novawhere Purmerend

Novawhere Purmerend

woensdag 8 december 2010

Geen lekkere dag gisteren......


 
                                     Gang naar Opa's kamer

Vanmorgen waren Mark en ik op bezoek bij opa. Hij klonk niet lekker bij het begroeten, maar dit bleek deels zijn verkoudheid te zijn, maar ook een belangrijk deel doordat hij geen gehoorapparaat had. Maandagavond had hij zijn gehoorapparaten uit gedaan voor de nacht en in de nacht zouden de zusters dit schoonmaken, zoals ze vaker doen. De volgende ochtend lagen ze er echter zo dat hij ze niet kon gebruiken en stuk leken te zijn. De hele dag heeft hij dus zonder gehoorapparaat doorgebracht.

Hij had geen lekkere dag gisteren. Hij voelde zich niet heel lekker. Er was tevens een nieuwe ploeg zusters (omdat er een aantal ziek waren) die zich nauwelijks lieten zien. Bijna de hele dag heeft hij gedaan op 1 glas limonade, en helemaal geen aandacht of even praten vond hij ook niet fijn. Aan het eind van de middag heeft hij er wel wat van gezegd. Hij heeft op zijn belletje gedrukt om te vragen of ze wisten dat hij er nog wel was. De zusters van vandaag zijn weer de vaste krachten, en die zouden er melding van maken.

Doordat hij geen gehoorapparaat had kon hij ook het voetbal slecht volgen gisteravond. In de rust is hij dan ook gaan slapen. De nacht was niet heel goed, hij was veel wakker geweest. Vanmorgen voelde hij zich gelukkig wel weer wat beter, hoewel nog wel wat moe en soms klonk hij wat buiten adem. Mark ging de gehoorapparaten bekijken en zijn belangrijkste apparaat kon hij zo weer goed krijgen, gewoon goed de batterij erin doen. Het andere apparaat lijkt inderdaad stuk, maar daarvoor is al een monteur gebeld. Opa was blij in ieder geval dat ene apparaat weer te hebben. Zo praatte hij een stuk beter en kon hij ons tenminste redelijk  normaal verstaan. En hij had al zin om vanavond weer voetbal te kijken, Ajax…

Opa merkte op dat hij Trudy wel miste. We konden hem vertellen dat ze erg verkouden is, en daarom niet is langs geweest. Hij was blij te horen dat ze in dat geval inderdaad niet kwam, maar dat hij nu wel weet waarom ze niet kwam. Hij had vanmorgen veel gegeten, en daardoor eigenlijk geen zin om straks te gaan lunchen. Uiteindelijk besloot hij straks toch te gaan, en dan misschien alleen een beschuitje te eten, en wat te kletsen met de anderen. De vrouw van de overkant is weg. Erg jammer, daar kon opa gezellig mee praten met het eten, en ze hielp hem soms met dingetjes open maken en zo. Er zijn nu nog een man en een vrouw met het eten. Gisteravond had hij wel goed gegeten. Zijn bord met boerenkool had hij naar eigen zeggen helemaal leeg.

Groeten,
Annette en Mark

1 opmerking:

  1. Hallo Frans
    Heb jij gisteravond ook genoten van de wedstrijd,F C twente-Tottenham jammer dat het gelijk spel bleef maar ik vond ze goed spellen.
    En nu van avond Ajax tegen AC Milan ik hoop dat het een mooie wedstrijd word dan kunnen we weer genieten.
    Ik volg alle dagen de berichtjes die de kinderen op de computer zeten,dus blijf goed op de hoogte hoe het met je gat,en jongens nog bedankt voor de chocoladeletter als ik hen op eet zal ik aan jullie denken.Wat het weer betreft bal ik als een stekker durf niet te fietsen en lopen is ook geen pretje van mij maag het warm water gaan regen.
    Dit was het weer heel veel groeten van mij Truus

    BeantwoordenVerwijderen