Novawhere Purmerend

Novawhere Purmerend

maandag 27 december 2010

Pa in zijn eigen onnavolgbare gedachtenwereld

Vanmorgen kregen we op de flat van pa bezoek van Theo en Marietje. Ze waren al bij pa langs geweest en waren blij dat ze hem zo goed aantroffen. Hij lag er vredig bij en was wat zwijgzamer dan ze altijd van hem gewend waren.
We hebben de laatste familiewetenswaardigheden met ze uitgewisseld waarna ze weer richting Amsterdam vertrokken.

Wij zijn even heen en weer naar Gouda geweest om schone kleren op te halen en de plantjes te verzorgen enzo. Daarna meteen doorgereden naar pa.
Hij was wakker maar duidelijk in zijn eigen onnavolgbare gedachtenwereld. We werden dan ook ontvangen met een warrig verhaal over een order die John misgelopen zou zijn....?
Omdat hij ons niet kon verstaan hebben we zijn gehoorapparaat ingedaan waarna hij langzaam aan wat minder warrig werd. Hij vertelde niet bang te zijn voor de dood. Dat hij er op vertrouwt dat zijn uitvaart net zo mooi wordt als die van ma, zijn kleren nog besproken die hij in de kist aan wil. Hij wilde nog graag horen dat we geen ruzie zouden maken na zijn dood over de verdeling van spullen en dat hebben we hem van ganser harte beloofd. Hij vindt het jammer dat hij zijn klein- en achterkleinkinderen niet verder kan zien opgroeien maar vertrouwt er op dat we goed voor ze zullen zorgen.

Na een klein half uur was hij moe en gaf aan te willen slapen. We zijn vertrokken met het gevoel dat hij echt afscheid aan het nemen is. Maar misschien morgen nog een dag, zoals hij zelf zei...?

Arjen en Lidy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten