Novawhere Purmerend

Novawhere Purmerend

zondag 26 december 2010

Verward door de morfine?

Aan het begin van de avond even bij Pa langs geweest nadat we eerst naar zijn huis waren geweest waar de rest van de familie bijeen was voor Kerstmis.

        Allemaal bij elkaar, kinderen, kleinkleinderen en achterkleinkinderen.....

Bij pa aangekomen zagen we dat hij een verwarde indruk maakte, hij zocht zijn rolstoel. Later begrepen we uit zijn woorden dat hij er mee naar huiskamer wilde voor de kerstmaaltijd. Verteld hebbende dat dat niet doorging, vroeg hij of zijn bed dan maar naar de huiskamer kon. Pa was in de overtuiging dat de maaltijd nog steeds door zou gaan ondanks herhaaldelijke keren genoemd te hebben dat dit geannuleerd was gezien zijn slechte conditie.

Weer later was hij in de overtuiging dat we hem mee zouden nemen naar de B. Zweersstraat en vroeg hij waar hij dan vannacht zou slapen....
Hij was duidelijk in verwarring door de morfine, we waren door John en Hanneke al op voorbereid die al eerder vanmiddag langs geweest waren. En het klopte. Later nadat wij aanstalten maakte om te vertrekken hebben we met de zuster nog even overleg gehad en deze vertelde dat zij hem wel wat druppeltjes zou geven tegen de verwarring.

Al met al heeft Pa wel bereikt wat hij wilde, de laatste kerst nog meemaken. Nu te hopen hij morgen iets minder in verwarring is. Maar dat zien we morgen dan wel weer, dan is er weer een dag.

Na afloop zijn wij weer terug gegaan naar Pa's woning waar we met alle kinderen, (schoon)kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen gezamenlijk wat Chinees gehaald hebben en om toch de Kerst even gezamenlijk door te brengen... Hieronder enkele foto's ....

                  Achterkleinkinderen kijken TV in de slaapkamer van Overopa

                                         Zoons en dochter.....

                                 Schoonzoon en kleindochter van opa

                        
                                      Zoon met kleinzoon van Opa .....


                     (schoon)kleinzoons en zoon en dochter.......


                             Kleindochter en (schoon)kleinzoon


Ruud

Geen opmerkingen:

Een reactie posten