Novawhere Purmerend

Novawhere Purmerend

woensdag 22 december 2010

Afscheid genomen van zuster Eline!

                                          
            Vanavond met z'n allen even koffie gedronken in de huiskamer.

Vandaag een telefoontje ontvangen van Novawhere met de mededeling dat Pa hard achter uitgaat en nu volledig op bed ligt en veel slaapt. Waarop we meteen besloten vanmiddag bij hem langs te gaan. Omdat de treinen niet reden naar Purmerend Overwhere, Lidy en Arjen opgepikt bij het station Amsterdam Sloterdijk.

Bij aankomst zat Pa rechtop op de rand van zijn bed, was niet helemaal duidelijk wat hij nou van plan was te gaan doen. Maar ging na het zien van ons allemaal eigenlijk direct weer terug zijn bed in, waarop we zijn bed iets omhoog gezet hebben zodat hij iets rechter op kwam te zitten.

Niet lang na onze aankomst vertelde Pa ons dat hij vanmiddag afscheid heeft moeten nemen van zijn eigen zuster Eline. Zuster Eline vertelde hem dat zij vanaf vandaag 7 dagen op vakantie gaat en dat Pa haar terugkomst waarschijnlijk niet meer mee zal maken. Daarom heeft ze vanmiddag een lang en heel goed gesprek met Pa gehad en er vloeiden over en weer heel wat traantjes. Ook toen Pa ons het hele verhaal vertelde biggelden de tranen over zijn wangen en moest er een grote eet-slap aan te pas komen om de wangen weer te drogen. Pa vond het verschrikkelijk en was erg verdrietig dat hij zijn zuster Eline niet meer zou zien, zij had zo goed voor hem gezorgd. Zij had hem iedere morgen zo heerlijk gewassen onder de douche en hem alles gegeven wat maar in haar vermogen lag.

Ook Annette, Mark en Koen en Lars kwamen nog even langs. Waarop Pa even alert als altijd vroeg of de TV niet aan moest voor die jongens, "Die moeten toch TV kijken!" Maar die hadden andere bezigheden op hun eigen spelcomputertjes waarop level 2 nog gehaald moest worden.

De hele kamer vol bezoek was geweldig voor Pa, hij genoot met volle teugen, maar het was ook heel vermoeiend voor hem en al snel dommelde hij af en toe een beetje weg. Waarop wij allemaal vertrokken richting de huiskamer. Na ongeveer een klein half uurtje hebben we allemaal na elkaar gedag gezegd en na high fives met de achter kleinkinderen gedaan te hebben kon Pa tevreden heerlijk gaan slapen....

Groeten van,

Lidy, Arjen, Annette, Mark, Koen, Lars, Ruud en Maud

Geen opmerkingen:

Een reactie posten