Novawhere Purmerend

Novawhere Purmerend

zaterdag 4 december 2010

Koffie in het restaurant beneden voor Overopa!


Vanmorgen waren we rond 10 uur bij (over)opa. Koen en Lars hadden donderdag hun schoen gezet, en kregen daarbij ook een pakje met een brief.


Sinterklaas schreef dat hij zondag in Middenbeemster komt, en afgelopen jaren (over)opa hier ook bij was. Helaas kan hij er dit jaar natuurlijk niet bij zijn, dus vroeg de Sint of Koen en Lars dit pakje aan (over)opa wilden geven. Dat hebben ze dus gedaan. Er zat een chocoladeletter F in.


Opa voelde zich goed. Hij had goed geslapen afgelopen nacht. De nacht ervoor was hij veel wakker geweest. Hij had toen overdag twee maal geslapen, dat lijkt dus niet zo’n goed plan. Zijn zuster was toen wel vaak bij hem geweest, afgelopen nacht hoefde dat niet. Vanmorgen moesten ze hem weer wakker maken en had hij lekker gedoucht.

Hij vertelde dat gisteren Cor en Ria waren geweest, helemaal uit Biddinghuizen, en dat hij dat erg leuk vond. De sneeuw vindt hij leuk om naar te kijken. Toen wij er waren begon het weer harder te sneeuwen. De auto moesten we weer helemaal opnieuw schoonmaken bij vertrek.

We hadden het met opa over wat beneden te gaan drinken. Daar zag hij erg tegenop, en hoefde voorlopig niet van hem. Totdat we opmerkten dat hij er in zijn rolstoel naar toe kon. Daar had hij nog helemaal niet aan gedacht, en toen vond hij het wel een goed idee. Daarop hebben we hem in zijn op maat gemaakte rolstoel geholpen, en ging hij voor het eerst sinds hij daar woont naar beneden. We hebben koffie gedronken en de jongens chocolademelk.



Na een minuut of twintig gingen we weer naar boven. Opa vond het leuk en gezellig om naar beneden te zijn geweest, het was hem erg meegevallen.



Toen we terug waren kwam een vrijwilligster vragen of hij nog iets lekkers bij de lunch wilde, zoals een broodje kroket. Dat vond hij toch wat veel, maar wat bouillon zou hij wel lekker vinden. Dat zou ze voor hem regelen. Rond kwart over 11 gingen we richting huis.

Groeten,
Annette, Mark, Koen en Lars

Geen opmerkingen:

Een reactie posten