Novawhere Purmerend

Novawhere Purmerend

woensdag 1 december 2010

We zijn weer bij de tijd!


                                               Doet de wekker het nou?

Bij binnenkomst zat Pa al start klaar voor de TV te wachten op het voetbal, de wedstrijd Sampdoria-PSV. Om Half acht liep zelfs de wekker af als startsein voor de wedstrijd. Toen ik de wekker uitzetten werd ik er door Pa wel even op gewezen deze even na te kijken of hij goed stond en mocht er vooral niets aan veranderen! De wekker staat op tijd en is weer O.K.

Pa vertelde dat hij vandaag een goeie dag had. Voelde zich goed en sterker dan de afgelopen dagen. Hij had vanavond lekker gegeten, het voorgerecht was echt heerlijk, hele romige aspergesoep, met hele stukken asperges erin. Daarna kreeg hij andijvie met aardappelpuree en een groot stuk onduidelijk vlees, maar wel lekker. Hij vertelde dat hij zijn hele bord leeggegeten had, dat was lang niet voor gekomen.

Dat hij zich goed voelde was duidelijk te merken aan zijn babbels, had alleen soms wat moeite de juiste woorden te vinden, ook de naam van de die lieve zuster die hem met alles helpt kan hij niet onthouden. "Ik weet niet meer hoe ze heet, moet je maar aan Trudy vragen die kent haar heel goed".

Ook vertelde hij dat Nienke, Sydney en Nina vanmiddag geweest zijn. Alleen toen zij kwamen lag hij net na de lunch te slapen en ze kregen hem niet wakker. Ze zijn toen maar naar beneden gegaan en daar was Sinterklaas, Nina vond het prachtig!


Cadeautjes liggen overal... ja... Sinterklaas is vandaag echt langs geweest....

Toen ze weer boven kwamen werd hij wakker. Sidney vroeg Opa wanneer hij nou eens mee naar beneden gaat om samen met hem een biertje te drinken, waarop hij zei dat morgen te zullen doen.

Morgen komen Theo en Marietje weer daar kijkt hij nu al naar uit... "Ja ik kan ze met de auto aan zien komen!"

Het was inmiddels al bijna acht uur, maar de voetbalwedstrijd was nog steeds niet begonnen... alle zenders afgelopen maar geen voetbal te bekennen... dat vond hij niet leuk!

Na het afkijken van het journaal zijn wij huiswaarts gegaan de kou weer in.



Nog even een blik vanuit de auto richting Pa's kamer... het enige raam op de 2 verdieping waar het gordijn nog open was....

Groet,
Ruud
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten