Novawhere Purmerend

Novawhere Purmerend

vrijdag 19 november 2010

Waar blijft het eten?
















Wachten op het avondeten......

Vanmiddag zijn we met Menno en Iris naar Opa Frans geweest. Hij was vandaag heel rustig een beetje stil maar voelde zich goed verklaarde hij. Had vannacht goed en lang geslapen. "Ik heb vannacht een klokje rond geslapen, van 10 uur gisteravond tot 10 uur vanmorgen" vertelde hij vol trots.

Ook vertelde hij dat hij gistermiddag niet zo lekker was, beetje misselijk, maar heeft evengoed toch nog wel lekker gegeten met de buurvrouwtjes van de gang in de huiskamer. Daarna is hij toch wel even op bed gaan liggen en 's avonds vroeg gaan slapen. Vanmorgen toen hij wakker werd voelde hij zich weer goed en lekker uitgerust.

Tijdens ons bezoek vanmiddag rond 16.50 uur begon hij zich al druk te maken om het avondeten. "Zijn ze al bezig in de huiskamer?" en dan moest Menno even gaan kijken of er al beweging in zat, of hij al aan tafel aan moest treden. Op de vraag of hij honger had reageerde hij met "Nou, nee geen honger, maar ik moet wel eten".
















Iris en Menno samen op één stoel in Opa's kamer....

5 Minuten later... "Ach Menno wil jij nog es kijken in de huiskamer?" en daar ging Menno weer... Ook dit keer kwam deze terug met een ontkennend antwoord. Dit herhaalde zich nog een tweetal keer en om 17.15 uur hield Opa het niet meer. Hij stond op uit zijn stoel, pakte zijn rollator en zette gang naar de huiskamer.

Daar aangekomen zat één van zijn gang-bewoonster al achter haar bordje een beetje vreemd naar ons te kijken. Zij had een blik in haar ogen van "Wat zijn dat voor vreemde vogels, waarom gaan die niet weg als wij moeten eten!"

Opa nam plaats op zijn stoel en zijn eten werd uitgeserveerd.....Hij hoorde niets meer... zag ons niet meer.... Na een paar keer roepen van: "Pa, wij gaan ", keek hij op en zei: Ooohh... ehh... ja... doei..." Nog voor wij de deur uit waren was hij opnieuw totaal in de ban van het eten en hoorde en zag niets meer.....

Zo gingen wij op weg naar huis om daar een vorkje te prikken.......

Groet,
Maud

2 opmerkingen:

  1. Gisteravond ben ik met Koen bij opa langs geweest. Hij zat in zijn stoel TV te kijken, precies zoals hij ook op de foto zit. Hij zei dat hij goed had gegeten, maar dat ze altijd veel krijgen. Hij had groentebouillon vooraf, daarna aardappelpuree met groente (ben vergeten welke). Hij heeft nog yoghurt gehad en dikke, koude appelsap wat hij erg lekker vindt.

    Hij was niet heel spraakzaam, wel rustig en kalm en in een goede bui. We hebben samen het journaal gekeken en we kregen allemaal wat te drinken. Na ongeveer een uurtje zijn we weer naar huis gegaan, voor Koen was het een latertje.

    Leuk en fijn dat we via deze site kunnen zien hoe het met opa is, ook wanneer je die dag niet langs gaat.

    Groeten,
    Annette

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Annette,

    Zo was hij gistermiddag ook, niet spraakzaam, maar voelde zich wel goed.

    Ben het helemaal met je eens, prachtig om te kunnen lezen hoe het met Opa gaat als je die dag niet geweest bent! Zo blijven we allemaal op de hoogte, Ja, toch?

    Je kunt de volgende keer je stukje ook sturen naar frans@koelmans.biz dan zet ik het wel op de blog. Plak ik er nog ff een foto bij, of als je die zelf hebt is het helemaal mooi.

    Niet iedereen kijkt bij de reacties en het is toch leuk als de lezers elke ontwikkeling, c.q contact met opa kunnen lezen.

    Groet,
    Maud

    BeantwoordenVerwijderen