Novawhere Purmerend

Novawhere Purmerend

zaterdag 20 november 2010

Rustige zaterdag

Vandaag op bezoek geweest bij Pa Frans. De vorige keer dat ik hem zag was afgelopen maandag; tijdens het verhuizen van zijn spulletjes naar Novawhere.

Het is goed om te zien dat hij het goed heeft. Dat hij goed verzorgd wordt en dat hij tevreden is.  Alleen de gang naar het met de buurvrouw gedeelde toilet geeft wel eens probleem. Om aan te geven dat het toilet bezet is, dient de toiletganger via een knop aan te geven dat hij of zij het toilet bezet houdt. Op de kamer van de andere "toiletdeler" gaat dan een lampje branden. En ja, als vergeten wordt het lampje uit te doen, dan krijgt de ander het wel benauwd als hij aandrang krijgt. Maar ook hier lost de verpleging het probleem weer prima op.

Frans is zowaar ook wat aangekomen. Gister is hij gewogen. Resultaat: een toename van anderhalve kilo. Het was zeer en aangenaam verrassend dat te horen.

Omdat hij zich iets sterker voelt, probeert hij wat meer in actie te komen. Nu komt hij er achter dat zijn krachten in het ziekenhuis fors zijn afgenomen. Maar de wil om dat te verbeteren is nog sterk aanwezig.

Geestelijk lijkt hij ook opgeknapt. Hij is naar omstandigheden alert en heeft weer belangstelling in zijn omgeving.

Hij lijkt me wat minder geel dan de vorige keer. Hij vertelt zelf dat zijn beddengoed en zijn kleren minder geel zijn. Ook heeft hij nog steeds weinig last van jeuk.

Met een positief gevoel gingen Hanneke en ik uiteindelijk naar huis.

John.

2 opmerkingen:

  1. Dat probleem met het toilet was gisteren ook al. Toen wij kwamen stond hij op de gang te wachten op de verpleging omdat de buurvrouw ook vergeten had het lichtje uit te doen. Ja... je zal maar nodig moeten, lastig zo'n vergeetachtige buurvrouw!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lieve Frans en Kinderen
    Wat hebben jullie een prachtige site gemaakt,het eerste wat ik smorgens doe jullie berichtjes lezen.en natuurlijk ook om te lezen hoe het met Frans gaat.en tot nog toe is het steeds redelijk en dat is fijn om te lezen,het ziet er heel gezellig uit en wat fijn
    Frans dat je zo goed verzorgt word/maar dat heb je ook wel verdient je zorgde zelf ook heel goed voor Corrie en je gezin.Hier gaat alles zijn gangetje.Ik wens jullie heel veel groetjes en sterkte van mij Truus en tot de volgende keer

    BeantwoordenVerwijderen