Novawhere Purmerend

Novawhere Purmerend

woensdag 15 december 2010

Nachtzoen van de zuster


                                             Op de foto met Debbie......

Vanmorgen samen met Lidy en Arjen even naar Novawhere geweest om eens kennis te maken met de arts en de `eigen` zuster van Pa. Het gesprek vond plaats in de huiskamer onder een lekker kopje koffie en was heel aangenaam. Heel duidelijk vertelde de arts Ellen hoe het gaat met Pa. Zij vertelde dat hij heel langzaam achteruit gaat. Zijn krachten nemen af en ook het eten wordt steeds minder. Overdag eet hij alleen nog wat griesmeel maar het avond eten kijkt hij nog steeds naar uit.

Verder krijgt hij op zijn bloeddrukpillen na, eigenlijk geen medicijnen, alleen wat paracetamol als hij er om vraagt, en een smeerseltje voor op zijn benen i.v.m. wat uitslag en een erg droge huid.
Eline, zijn eigen zuster vertelde dat zij ´s morgens bij het douchen al merkt wat voor dag Pa zal krijgen. Als hij goed geslapen heeft, wordt het een goede dag en zal hij geen paracetamol nodig hebben. Heeft hij slecht geslapen zal hij zelf vragen om paracetamol maar Eline zegt dat direct aan hem te kunnen zien zonder dat hij er om vraagt.

Het was een heel prettig gesprek met arts Ellen en zuster Eline en een ieder van ons kreeg de kans om vragen te stellen waardoor wij allemaal met een goed gevoel afscheid namen waarna we met z´n allen nog even naar pa´s kamer gegaan zijn.

Pa vroeg direct wat de dokter gezegd had waarop wij in koor riepen dat hij zich heel goed gedraagt! Pa was heel blij te horen dat er geen gekke dingen naar boven kwamen en was weer gerust gesteld.

Ook Annette, Mark en Trudy waren op dat moment net bij Pa op bezoek en was het meteen een volle bak daar op kamer 266!

Ook zuster Debbie kwam net langs om op te nemen of Pa trek had in iets lekkers bij de lunch. Waarop Ruud meteen reageerde met `doe dan maar een portie bitterballen`. `Nou dat kan hoor zei Debbie, alles kan hier!` Waarop Lidy meteen vroeg of er met Kerst nog mogelijkheden zijn voor ons om te eten of in ieder geval hier met familie iets te doen. Dat is allemaal mogelijk, wat we maar willen... We moeten het maar aangeven...

Debbie nam de tijd en bleef even lekker zitten babbelen... Al snel  kwam het verhaal op wat Pa vertelde, dat Debbie Pa ´s avonds voor het slapen gaan een nachtkus op zijn voorhoofd geeft. Waarop Ruud zei dat ze er voortaan maar 2 moet geven.....
Na het dollen met de zuster, Pa met Debbie op de foto gezet......

Daarna zijn wij weer langzaam richting huis gegaan.....

Groet,
Ruud & Maud

Geen opmerkingen:

Een reactie posten