Novawhere Purmerend

Novawhere Purmerend

zondag 12 december 2010

Zondagochtend bezoekje

                                  Nog meer kerst in de huiskamer

Vanmorgen rond half 11 kwamen we met zijn vieren bij (over)opa. Hij voelde zich aardig goed vandaag, maar wel erg moe. Hij had redelijk geslapen vannacht, maar ’s nachts wel wakker geworden met wat steken rond zijn hartstreek. Dat vond hij niet fijn.

Een zuster had gehoord dat hij het er over had gehad dat hij misschien in het voorjaar nog wel een keer een bezoekje aan zijn huis wilde brengen. Ze sprak hierover met opa, en gaf ook aan dat de kans maar heel klein is dat hij dat haalt. Ze heeft meer vergelijkbare patiënten gehad, en dan is het voorjaar wel erg ver weg. De dokter had verteld dat opa geen pijn zal krijgen, maar wel steeds vermoeider zal worden. Dat was nu ook aan hem te merken. Af en toe dommelde hij weg en alles kost hem inspanning. Zijn benen over elkaar of terug, zijn kopje met chocolademelk was eigenlijk al te zwaar om met een hand te doen.

Hij eet nu pap tussen de middag, vandaag krijgt hij griesmeel pap. We hoorden van een vrijwilligster dat alle mensen op de gang altijd ’s avonds al halve porties krijgen, maar dat dit toch nog teveel is vaak. Hij gaat nu altijd met de rolstoel naar het eten, dan kan hij zijn energie zoveel mogelijk voor het eten bewaren.

Groeten,

Annette, Mark, Koen en Lars

Geen opmerkingen:

Een reactie posten