Novawhere Purmerend

Novawhere Purmerend

vrijdag 17 december 2010

Verkeersinfarct, geen bezoek aan Pa...


         Onze tuin onder een dikke laag sneeuw vanavond om een uur of zeven

Vandaag gepland even naar Purmerend te gaan, maar helaas... dat zat er niet in. Vanmorgen Menno met de auto naar school gebracht en na een uren lange barre tocht welke achteraf gezien onverantwoord was, ingezien dat een tocht naar Purmerend op dit moment toch echt tot het onmogelijke behoorde.

In ons dorp kwamen we vanmorgen om half negen met onze auto al niet tegen de brug op. Na lang proberen en heel langzaam gas geven dreven we van links naar rechts, maar uiteindelijk bereikte we de andere kant van de brug. De rest van onze tocht werd het er echter niet beter op. Dikke lagen sneeuw zelfs op de snelwegen maakte e.e.a. zo glad als een spiegeltje en ontstond er een enorme spoorvorming met dikke sneeuwwallen aan weerskanten. Het was dan ook zaak om kaars recht vooruit te rijden. Later op de ochtend werd het alleen maar slechter. Menno is ook gestrand in Hoofddorp en zit op dit moment bij zijn vriendin en moet hier noodgedwongen blijven slapen (Oh, oh... wat erg...).

Vanmiddag maar even telefonisch contact op genomen met Pa om hem te vertellen dat wij geen mogelijkheid zagen zijn richting op te komen. Hij lag echter op dat moment te slapen en was wat kort af. Wel gaf hij duidelijk aan dat hij begreep dat wij niet kwamen en drukte ons op het hart dat wij het ook niet moesten proberen zijn kant op te komen. Er was geen enkele noodzaak hij voelde zich prima en alles ging goed.

Inmiddels ligt hier zo'n 40 centimeter sneeuw en komt daar waarschijnlijk vanavond nog een kleine slordige 10 a 20 centimeter bij......
Uitgelegd aan Pa dat wij de weerssituatie maar even afwachten en zo snel als het weer kan bij hem langs schuiven...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten