Novawhere Purmerend

Novawhere Purmerend

woensdag 24 november 2010

Opa op de praatstoel!


                   Huiskamer waar Opa  's avonds met zijn 3 buurvrouwen eet...

Vanmorgen zijn  we weer op bezoek geweest bij opa. Hij was vandaag een stuk beter te spreken dan zondag. Hij blijft erg geel zien, maar hij was duidelijk minder moe en kon weer wat meer lachen.

Gisteravond had hij voetbal gekeken, en was hij pas om half 12 gaan slapen. Een latertje voor tegenwoordig. Vanmorgen werd hij om half 9 wakker gemaakt om te douchen. Dat vindt hij erg fijn, elke ochtend lekker douchen.

Gisteravond zou hij andijvie eten, maar iedereen kreeg hutspot. Twee grote bollen voor ieder, dat is eten voor een polderkerel! Blijkbaar was er iets niet goed gegaan en kreeg iedereen ander eten, maar het was wel erg lekker.

Opa zat weer iets meer op de praatstoel. Over alle goede zorg die hij hier krijgt. En hij vertelde wat verhalen over zijn tijd in Duitsland tijdens de oorlog. Veel wel al bekende verhalen, maar ze waren leuk om weer te horen. Hij genoot er van om te vertellen.

Twee dames van elders op de gang gingen in de rolstoel naar buiten. Opa was ook gevraagd, maar daar had hij nog niet veel zin in. Hij is al vijf weken niet buiten geweest, maar heeft nog geen behoefte om dat weer te doen. Het is natuurlijk ook erg koud buiten. Het lijkt hem wel leuk als er sneeuw valt, dan heeft hij vast mooi uitzicht.

Het was een gezellige ochtend zo. Na ruim een uur gingen we weer naar huis.

Groeten,
Annette en Mark

Geen opmerkingen:

Een reactie posten