Novawhere Purmerend

Novawhere Purmerend

zaterdag 27 november 2010

Koen toont zilveren medaille aan overopa!



                                    Koen laat over-opa zijn zilveren medaille zien


Vanmorgen zijn we met zijn vieren op bezoek geweest bij (over)opa. Opa voelde zich erg moe. Hij lag er gisteravond om 9 uur in, en werd vanmorgen om 9 uur wakker gemaakt om te gaan douchen. Dat was dus toch een aardige tuk. Opa denkt zelf dat de vermoeidheid met het weer te maken heeft. Hoewel hij de sneeuw ook leuk vindt om naar te kijken. Hij heeft geen behoefte om naar beneden of naar buiten te gaan.

Gisteren heeft opa een gesprek met de zusters gehad. Er is een zuster die tegen haar examen zit, en mede de zorg voor opa op zich neemt. Ze hebben hem extra op het hart gedrukt dat hij hulp moet vragen als hij iets wil. Als ze hem helpen met zijn pyjama aantrekken in plaats van dit zelf te doen, kan hij die energie gebruiken voor iets anders.

Op de gang is een nieuwe buurman erbij. Opa is dus niet langer meer de enige man. Opa vond dat die buurman wel erg veel eet, en rare combinaties. Zo eet hij bij ontbijt vis met chocolademelk. In de middag eet hij ook wel vis met bijvoorbeeld tosti’s erbij. Zelf had opa gisteren ook gebakken vis, wat hem goed had gesmaakt al blijven de hoeveelheden echt te groot.

Koen had gisteren bij een judo toernooi de tweede prijs gewonnen; een zilveren medaille. En van de sint had hij een prijs voor zijn tekening gekregen. Deze heeft hij vol trots aan overopa laten zien. Na high-fives aan de jongens zijn we voor de lunch weer naar huis gegaan. Eenmaal beneden heeft hij nog naar ons gezwaaid bij de auto.

Groeten,
Annette, Mark, Koen en Lars

1 opmerking:

  1. Hoi Annette en Mark

    Koen de zilveren medaille echt geweldig, gefeliciteerd! Prachtig hoe Koen zijn medaille aan over-opa laat zien, echt goud waard deze foto!

    BeantwoordenVerwijderen